07.05.2023
PhDr. Mgr. Ivan Langr

Týdeník Ivana Langra/ 8. 5. - 14. 5. 2023

Pracovní program náměstka primátora Ivana Langra na aktuální týden.

 

PO - státní svátek

 

Vzdělávání

Sejdu se s paní Barbarou Vítkovou, abychom probrali možnosti dotačních projektů na vzdělávání seniorů (ÚT 9.00).

Na pravidelné poradě odboru (ÚT 11.00) budeme diskutovat problematiku vzdělávání ukrajinských dětí v našich školách za období prvního pololetí, ale probereme i taktiku na nové mimořádné zápisy (budou ze zákona v červnu, zatímco ty pro tuzemské děti se uskutečnily už 20. dubna!), protože situace v libereckých školách není jednoduchá. Pro sledování zápisů je možné tradičně využít náš portál (klikněte). Jen upozorňuji, že veškerá vstupní data je nutné brát s určitou rezervou, protože pocházejí ze státního registru obyvatel, který je nepřesný. Začaly už také zápisy do mateřských škol, kde je jediným spádovým obvodem Liberec jako celek! Průběh zápisů můžete sledovat na našem portálu (klikněte).

Sejdu se s paní Miloslavou Čechlovskou, abychom diskutovali problematiku kreativního vzdělávání v rámci projektu ministerstva kultury (ÚT 14.15).

S primátorem města budeme diskutovat bezpečnostní problematiku ve městě (ÚT 15.00).

V Krajské vědecké knihovně (4. patro) uspořádám už druhou letošní veřejnou debatu o vzdělávání, tentokrát na téma domácích úkolů. Řeč ale přijde i na další problematiku (ST 16.00).

Jako každé čtvrteční dopoledne vyhradím čas návštěvám základních a mateřských škol. Témata budou jasná - energetická výzva, vzdělávání ukrajinských žáků, zbývající kapacity škol, individuální vyhodnocení map škol (ČT od 9.00).

Dále mj. pracuji na aktivitách projektu proti šikaně a dětskému násilí ve školách Princezna Julie (příprava školení pro metodiky prevence a letáku pro žáky/rodiče), na vyhodnocení tzv. map škol nebo na revizi strategie pro zvyšování kvality vzdělávání (tzv. principy vzdělávání Š.P.U.N.T.)

 

Kultura a cestovní ruch 

Na poradě odboru (ÚT 11.00) budeme hovořit o pokračování některých aktivit po ukončení projektu Liberec2028 (dotační fond města se speciálním programem aj.), o letním programu na náměstí či o oslavách 130. výročí dokončení historické radnice (30/9/1893).

Potkám se s organizátorkami festivalu moderního umění ArtWeek, abychom probrali náplň a lokaci pro letošní ročník (ST 13.00).

 

Ostatní aktivity

Pietní akt k ukončení 2. světové války (PO 10.00).

Porada vedení (ST 9.00 - 11.00).

Školská rada ZŠ Lesní (ČT 14.00).

Výstava výtvarných prací ZŠ 5. květen (ČT 15.00).

Vítání občánků (PÁ od 9.30).

Slavnostní koncert k 65. výročí Severáčku (NE 17.00).

 

Před schválením

Zasedá mimořádná rada města (ÚT 13.00).

 

Zpráva o lobby za předchozí týden

V minulém týdnu (1. 5. - 7. 5. 2023) jsem se na svou či jejich žádost sešel k separátnímu jednání s (mimo sektor veřejné správy v nejširším slova smyslu):

X

Nastavení cookies